Workshop Reframen voor Amsterdam Creative Industries Network

Wat is de frame innovation methode?

In Splendor, een oud gerenoveerd badhuis in het centrum van Amsterdam, organiseerde Amsterdam Creative Industries Network een Train de Trainer-dag over ‘Framen’. Docenten van de creatieve opleidingen uit het HBO namen deel.

Naast bijdragen van Reframing Studio en van taalstrateeg Sarah Gagestein werden ontwerper Madelinde Hageman en MV gevraagd om de aanwezigen kennis te laten maken met de frame innovation methode voor het onderwijs.

In samenwerking met prof. Kees Dorst ontwikkelden wij een workshop waarin studenten in 7 stappen de vertaalslag maken van onderzoek naar inzichten om vervolgens een innovatieve ontwerprichting in te slaan. De workshop is speciaal ontwikkeld voor studenten die meedenken over oplossingen voor complexe vraagstukken, innovatie- en veranderingstrajecten.

Om te leren hoe HBO-docenten deze methode zouden kunnen inzetten, doorliepen we met docenten alle stappen, aan de hand van een urgent en herkenbaar probleem: werkdruk in het onderwijs. Zie ook het expert interview over de methode en de insteek van deze dag (8 minuten).

Meer weten over onze workshops?

We vertellen graag over deze workshop met Madelinde Hageman, of over de principes achter design thinking. Enthousiast? Stuur ons een mailtje!