Over MV

Ontwerpers van sociale interactie

Wij zijn Myrthe Veeneman en Marjolein Vermeulen, beiden ontwerper, docent en adviseur. Samen zijn we het creatief duo MV service design. Sinds 2005 ontwerpen we nieuwe interacties tussen organisaties en de maatschappij. We helpen onze opdrachtgevers om met hun stakeholders tot vernieuwende gesprekken en processen te komen. Zo brengen we beiden dichter bij elkaar.

Daarnaast ontwerpen we ook de aansprekende visuele communicatie die elke interactie mogelijk maakt: crossmedia-campagnes, prototypes, co-creatieve workshops, community platforms, visuals.

De samenwerking is vaak een spannende, leerzame verkenning; het resultaat zijn nieuwe, duurzame processen. Stakeholders voelen zich gekend en betrokken; organisaties leren zich opnieuw verhouden tot hun doelgroepen.

Vertrouwde gids op nieuw terrein

In ons ontwerpende onderzoek nemen wij onze opdrachtgevers mee in een nieuw, betekenisvol gesprek met hun achterban, klantenkring of doelgroep. Daarbij activeren we hun eigen creatief denkvermogen.

Wij zijn de uitdagende gids – zelfs het meest vertrouwde terrein brengen we op nieuwe manieren in kaart.

Wederzijds invoelbaar

We leren van iedere betrokken partij de alledaagse problemen en mogelijkheden kennen, en wij maken die op verfrissende manieren wederzijds invoelbaar. Zo helpen we onze opdrachtgevers om de menselijke maat weer terug te vinden in hun maatschappelijke missie, waar die op de achtergrond kan zijn geraakt door complexiteit en de afstandelijkheid van digitalisering.

Voor onze opdrachtgevers voelt het ontwerpproces vaak als ‘naar buiten stappen’ of ‘de straat binnenlaten’: tegelijk hartstikke spannend, ontzettend leuk en… eye opening!

Wie is Myrthe, wie is Marjolein?

Sinds we in 2005 met een gezamenlijke productie cum laude afstudeerden aan de Willem de Kooning Academie, hebben we altijd samengewerkt. We doceren beiden Service Design aan de Academie.

Als ontwerpers vinden we elkaar in een groot empathisch vermogen, een vermogen tot kritisch luisteren en een grote liefde voor kunst en concept. We vullen elkaar ook aan: Marjolein Vermeulen is meer de analytica, doortastend, met een scherp oog voor kansen. Myrthe Veeneman is meer de intuïtieve, de visueel kritische, de speelse.

Samen smeden we sterkere dienstverlening voor de meest uiteenlopende organisaties.