Right here, right now

Als je geïnteresseerd bent in het veranderen van hoe mensen denken over gender en seksualiteit, dan is deze gids voor JOU! Wat een geweldig project om voor Hivos te ontwerpen. Tijdens het Global Youth Festival 2020 georganiseerd door Right Here Right Now (RHRN) werd de gids Changing hearts and Minds gelanceerd.

In de CHANGING HEARTS & MINDS-gids, ontwikkeld door Hivos, delen organisaties van over de hele wereld hun inzichten over hoe hun SO/GIE/SC-campagnes zo succesvol werden. Mooie voorbeelden uit: Polen, Costa Rica, Oekraïne, Nepal, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Activisten delen waarom en hoe ze hun campagnes ontwikkelden: wat werkte en wat niet; en lessen die ze gaandeweg leerden.

A new online resource

Samen met Hivos hebben we de identiteit voor een SO/GIE/SC training  ontwikkeld die we tevens hebben ingezet voor het ontwerp van deze gids. SO/GIE/SC staat voor Sexual Orientation and Gender Identity and Expression and Sex Characteristics. Een onderwerp wat in veel landen nog een taboe is om over te praten en waar vaak ook geen wetgeving voorhanden is om mensen te beschermen en gelijk te behandelen, ongeacht welk gender of seksuele voorkeur ze hebben. De gids toont dat er afgelopen decennia enorme winsten geboekt zijn door verschillende activistische bewegingen die hiervoor aandacht vragen. Het doel van deze online publicatie is om alle kennis, die er is opgedaan door deze bewegingen, te ontsluiten zodat men kan leren van elkaar hoe er wereldwijd nog meer politici, beleidsmakers en diplomaten kunnen worden bereikt.

 

‘A shift is needed from imagining
that only glittery, expensive,
massbased
campaigns
count in this work.’

 

Download de gids hier

Benieuwd wat een online publicatie voor jouw vraagstuk of organisatie kan betekenen?

Kernteam

Consultant, projectleider Carla Sutherland, Sharp Sharp

Procesbegeleider Daniela Montero, Hivos

Visual Designer Myrthe Veeneman, MV design

Periode

2021