Presentatie service design trajecten Kennisfestival Rotterdam

Kennisfestival Rotterdam

Op Rotterdam Kennisfestival ontmoeten professionals elkaar die kennis en onderzoek beter willen benutten bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid voor de stad Rotterdam en de Rotterdammers. Dit jaar stonden we met 3 actuele werken op dit festival.

Slimme stad

Samen met innovatieNetwerk Rotterdam presenteerden we de lerende beweging met Willem de Kooning kunstacademie. Studenten onderzoeken hoe technologie en mens versmelten in onze toekomstige stad en trekken daarin op met ambtenaren die werken in de complexe praktijk.

De kennismotor van Maatschappelijk Ontwikkeling van Gemeente Rotterdam lieten bezoekers vol enthousiasme kennismaken met LOOP. Een beleidsspel waarin makers en uitvoerders samen nieuw beleid kunnen verkennen en ontwerpen.

Ambtenaren Marlies Reinders en Liesbeth Mobach vertelden over de totstandkoming van Ik Wil Ruimte, een nieuwe dienstverlening voor mensen die een ruimte zoeken in de stad en met hun vraag bij de gemeente komen. Ik wil ruimte geeft antwoord en gidst of matched deze vragen richting aanbod.

Mooi om te zien hoe de service design attitude in het hart van hun werk komt te staan. Hoe zij, wat we samen maken, in eigendom nemen.

Benieuwd wat service design voor uw vraagstuk kan betekenen?

Periode

okt 2019